Wie wist van voorstel om AZC op te knippen door grondruil-deal met Dierenasiel?

Gebouw voormalig HSV Sparta/Feijenoord
Gebouw voormalig HSV Sparta/Feijenoord

De VVD en Partij voor de Dieren hebben het college inmiddels een voorstel gedaan om de opvang voor 600 mensen ‘op te knippen’ in twee delen. Er zou dan een tweede asielzoekerscentrum kunnen komen aan de Abraham van Stolkweg. Dat is mogelijk door grond te ruilen met de dierenbescherming, die daar nu nog zijn onderkomen heeft. Het Dierenasiel zou dan later een plekje bij Beverwaard kunnen krijgen, naast het AZC.

Dit voorstel is gedaan om de Beverwaard gedeeltelijk te ontlasten. De SP in Rotterdam steunt dit plan, en de PvdA staat er ‘niet negatief’ tegenover. Ook Swaneveld, de gebiedscommissievoorzitter, vindt deze optie ‘het onderzoeken zeker waard’.

De weerstand tegen de komst van het AZC, en de omvang van het aantal mensen is groot in de wijk die al zijn eigen problemen kent. Dit bleek ook weer afgelopen donderdagavond tijdens de vergadering van de Gebiedscommissie van IJsselmonde. Grote frustratie en woede werd er geuit richting de Gebiedscommissie leden, die het zwaar te verduren kregen. De vraag is nu of alle leden van de commissie op de hoogte waren van deze grondruil-deal. De Beverwaardigheden ontdekte dat circa zes uur voor de vergadering het artikel op de website van het AD is geplaatst. De vraag is dan ook waarom dit niet is medegedeeld aan de bewoners op 29 oktober in het bomvolle gemeentekantoor aan de Herenwaard? Dit was toch uiterst belangrijke informatie t.a.v. het besluit van het AZC naast de Beverwaard?

Gisteravond toen de eerste berichtgeving op sociale media verscheen, was een commissielid van IJsselmonde zeer verbaasd. Hij wist van niets! Het zijn natuurlijk hectische dagen op dit moment rond om de komst van het AZC naast de Beverwaard, maar hier zal toch weer duidelijkheid over moeten komen waarom dit niet gemeld is tijdens de laatste vergadering van de Gebiedscommissie van IJsselmonde. Wordt vervolgd dus!

Bron AD

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.