Natuurfilm tijdens Fête de la Nature op eiland trekt veel bezoekers

Fête de la Nature op het Eiland van Brienenoord

Hoe kun je natuurliefhebbers boeien? Je zet een groot scherm neer op een eiland en je draait een natuurfilm. Vandaag kwamen circa 200 bezoekers af op deze film tijdens Fête de la nature(vier de natuur).

Dat waren zondagmiddag de ingrediënten voor een bijzonder dag op het Eiland van Brienenoord. Daar werd de natuurfilm vertoond van Ruben Smit “De Levende Rivier”! Smit is bekend van de film “De nieuwe Wildernis” over de Oostvaardersplassen. Voordat de film begon werden de bezoekers welkom geheten door de organisatoren Ark Natuurontwikkeling en Stichting Zuid Hollands Landschap.

De filmmaker nam hij de kijkers mee per kano de rivieren op of liever gezegd af! Hij begint waar het water ons land binnenstroomt bij Lobith! Via meerdere natuurgebieden, waaronder het eiland Tiengemeten en de Biesbosch, zakt hij af richting de zee. Via (onderwater)camera’s, en een drone konden de bezoekers genieten van een 5 kwartier durende film over ééndagsvliegen, kikkers, vissen, vogels en nog veel meer. Kortom prachtige beelden van het rivierennatuurlandschap in Nederland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.