Verkeersmeting op de Oostdijk

Camera Oostdijk

Afgelopen week kreeg deze website veel vragen over de vele camera’s die geplaatst waren op de Oostdijk richting Bolnes! Daar stond meerdere hightech apparatuur opgesteld. Ook op de Arthurweg bij binnenkomst van de snelweg A16 naar Beverwaard en Oud IJsselmonde stond een camera opgesteld!

Bij navraag bij de gemeente Rotterdam blijkt het te gaan om een verkeersmeting! Deze stond al gepland in 2020, maar door de coronaperiode werd deze uitgesteld. Overigens was deze toegezegd door de verantwoordelijke wethouder van Rotterdam aan de gebiedscommissie van IJsselmonde.

Het verkeersonderzoek wordt gedaan verband houdend met het project Waterside, waarbij er woningbouw plaats gaat vinden aan de kade bij het IJsselmondsehoofd, en er daardoor in de toekomst meer verkeer gaat komen in de omgeving.

Verder laat de gemeente weten, dat zij verkeersstromen monitoren. Niet zozeer de intensiteit maar meer hoe de stromen lopen, is er sluipverkeer, dat soort vragen? Dat gebeurt verder uiteraard anoniem. Voor de volledigheid: de onderzoekers weten dat de intensiteiten van de verkeersstromen door Corona anders zijn dan normaal. Daarom bestaat het onderzoek ook nog uit een dataonderzoek waarbij data van vóór Corona gebruikt wordt om een volledig beeld te schetsen.

Dat de meting vragen zouden opleveren had men niet verwacht, en er is ook niet expliciet gecommuniceerd om eventueel de resultaten te verstoren, laat de gemeente weten! De camera’s blijven nu nog circa 1,5 week staan.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.