Meld dode vis in sloten van Beverwaard

De laatste dagen zijn er dode karpers gezien in sloten van de Beverwaard. Deze worden verwijdert door de gemeente Rotterdam, mits u dit doorgeeft via de MeldR-app, of via telefoonnummer 14010 van Rotterdam.

Afgelopen week kreeg deze website al een melding, dus werd er polshoogte genomen bij de Oude Watering! Daar lagen twee enorme dode karpers! Probleem is dat de dode vissen voor een onaangename geur gaan zorgen voor hun omgeving met deze warmte en tevens werd er gemeld dat de jeugd deze uit de sloot wilde halen. Dus het snel melden kan dit allemaal voorkomen. In de vooravond van dinsdag stond jeugd weer langs de waterkant, nu in park Schinnenbaan. Ook daar lag een dode karper!

De vissen zijn waarschijnlijk door zuurstofgebrek dood gegaan door de snelle plantengroei, maar een hevige regenbui kan ook weleens de oorzaak zijn door teveel zuurstof. In beide gevallen is de gemeente ingelicht over de dode karpers.

Via de app-store kunt u de MeldR app downloaden op de smartphone, bellen kan dus ook via 14010. Op de PC zoekt via de zoekmachine naar meldr.rotterdam.nl