Marktkramen niet welkom in Beverwaard?

Marktkraam

Op 3 juni j.l. werd er tijdens de bijeenkomst “Stuurgroep Veilig Beverwaard” de vraag gesteld over het plaatsen van marktkramen op de Oude Watering in het winkelcentrum van de Beverwaard. Op dit moment kan het winkelgebied nog wat ondernemers gebruiken, Om dit gat op te vangen door tijdelijk marktkramen  toe te staan voor verse artikelen zoals groente en fruit, bloemen of vers gebakken vis zou welkom zijn.

De beantwoording door de deelgemeente op die vraag bleek een vaag antwoordt te zijn. Het leek of zij er niet op tegen zijn, maar aan de andere kant blijkt daar een spanningsveld aanwezig te zijn. Op andere plaatsen bij winkelgebieden staan er wel (mobiele)kramen. Het Prinsenplein, en de Spinozaweg zijn daar een voorbeeld van.

De enigste mogelijkheid die overblijft is dat de aanbieder van de bedrijfsruimte daar op tegen is. Er is om een reactie gevraagd aan van Splunter de beheerder van de winkelpanden van onder andere in de Beverwaard, en of er afspraken zijn met de deelgemeente over het plaatsen van marktkramen in de wijk. Tot nu toe onthoudt van Splunter zich van elk commentaar.