Loopbus RK de Regenboog in werking gezet

N. Swaneveld met kinderen van RK de Regenboog
N. Swaneveld met kinderen van RK de Regenboog

Op dinsdagochtend vroeg is de Loopbus van RK de Regenboog in de Beverwaard in werking gezet door Gebiedsvoorzitter IJsselmonde, dhr. N. Swaneveld. Dit deed hij door onder een spandoek door te lopen tezamen met de kinderen van die school.

Het initiatief, welke zeker belangrijk is voor een wijk als Beverwaard, kwam van de Regenboog af om de Loopbus op te starten! Vanuit de wijk zijn er vier startpunten gemaakt waar de kinderen via een vastgestelde route naar school toe lopen. Zij doen dit onder getrainde begeleiding van vrijwillige ouders. Om de Loopbus startpunten te verduidelijken worden er speciale tegels door de gemeente neergelegd in de wijk. De primeur was vanochtend aan de Keverborgstraat. Ouders konden hun kinderen daar brengen, waarvan af dat Loopbus-punt naar school werd gelopen.

Het Loopbus initiatief is zeker niet nieuw, maar succesvol gebleken in andere gemeenten in Nederland en zelfs in Europa. Zo hoopt directeur dhr. G. Leuver dat de verkeersbewegingen met auto’s afnemen rond zijn school. Volgens de N. Swaneveld sluit dit mooi aan op de wens van de omwonende van de school die onlangs de Gebiedscommissie om hulp vroegen om de vele verkeersbewegingen rond de school te verminderen.

Dit project heeft ook als voordeel dat de kinderen gezond bezig zijn, leren van de verkeerssituaties, en ook dat er een schonere lucht ontstaat in de wijk. Ook wil de school bereiken dat de betrokkenheid van de ouders van haar leerlingen RK de Regenboog vergroot wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.