Hennepkwekerij mogelijke oorzaak brand Nijenrodeweg

Brand Nijenrodeweg
Brand Nijenrodeweg

Afgelopen nacht van dinsdag op woensdag, brak er even voor half vier brand uit op een zolder in een woning aan de Nijenrodeweg. Een van de bewoners naast het in brand staande pand sloeg alarm naar de brandweer en politie. Hij en zijn vrouw konden op tijd de woning verlaten met hun honden, en werden door familieleden opgevangen die pal achter hen woonde. Inmiddels was de brand uitslaand, en werd na het arriveren van de brandweer opgeschaald tot middelbrand.

In de woning waar de brandhaard was ontstaan was niemand op dat moment aanwezig, evenzo als de woning aan de andere zijde. Deze was nog niet zolang geleden verkocht. De woning waar de brandhaard woedde moest opengebroken worden, en toen werd duidelijk dat het om een zolderbrand ging. Persoonlijke ongelukken deden zich dus niet voor. De schade was er niet minder om, want uiteindelijk liepen er drie zolders door de brand flinke rook, roet en waterschade op!

Achterzijde woningen brand Nijenrodeweg
Achterzijde woningen brand Nijenrodeweg

Bewoners die naast het brandende huis wonen kregen niet alleen een emotinele slag te verwerken, want er gaan geluiden op dat er een hennepkwekerij aanwezig was op de zolder waar de brand uitbrak vannacht. Politie en brandweer wilde dit vannacht niet bevestigen, want er gaat een onderzoek plaatsvinden. Wel was vanochtend de voordeur van de woning waar de brand uitbrak voorzien van twee sloten, en een politiezegel, en dat zegt misschien wel genoeg.

Extra gedupeerd is de bewoner die het huis onlangs kocht. Vandaag zou de tegelzetter komen voor de plavuizen, vertelde hij. De stroom en het gas zijn afgesloten voor de veiligheid in de drie getroffen woningen. Dus die kan voorlopig niet meer verder! Op zijn zolder is een gapend gat te zien die door de brandweerlieden is gemaakt om verdere verspreiding van het vuur te voorkomen. Ondanks dat zijn nieuwe onderkomen nog leeg stond is dit in financiële zin een strop voor hem. Hij weet het even niet meer! De andere buurman wil het gat in zijn dak zo snel mogelijk dicht hebben anders loopt hij nog meer schade op als het gaat regenen.

Update 13:00. Politie meld; In het huis werd op de eerste verdieping een hennepplantage die niet in gebruik was aangetroffen. De politie onderzoekt nog of er een etage hoger ook een wietplantage was.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.