Leefbaar Rotterdam wil bouw AZC Beverwaard per direct stoppen

Leefbaar Rotterdam wil dat de bouw van het AZC Beverwaard per direct wordt gestopt nu gemeenten de noodzaak van een AZC moeten heroverwegen. Aanleiding is een landelijk overschot van ruim 30.000 opvangplaatsen. Leefbaar-raadslid Michel van Elck: “Leefbaar Rotterdam is als enige partij altijd groot tegenstander geweest van een AZC. Rotterdam heeft al problemen genoeg. Het in deze fase onnodig doordrukken van het AZC is nutteloos en pure geldverspilling.”

 

Opbouw woonunits in volle gang
Opbouw woonunits in volle gang

Leefbaar vanaf begin tegen AZC
Leefbaar Rotterdam heeft zich vanaf het begin sterk uitgesproken tegen de komst van een AZC naar Rotterdam. Van Elck: “Rotterdam, waaronder de Beverwaard, heeft nog een hele slag te maken met het wegwerken van sociale achterstanden en komt met een AZC verder onder druk te staan. Dat is niet goed en ook de reden dat Leefbaar Rotterdam vanaf het begin benadrukt heeft dat Rotterdam er geen asielzoekers bij kan hebben. Helaas stemden alle andere partijen in de gemeenteraad wel voor asielopvang.”

Komst 600 asielzoekers heroverwegen
Omdat er een landelijk overschot van ruim 30.000 opvangplaatsen is, liet het ministerie van Justitie vandaag weten dat alle gemeenten in Nederland de plannen voor de bouw van een AZC of noodopvanglocatie moeten heroverwegen. Voor september moeten zij beoordeeld hebben of de bouw nog wel noodzakelijk is. Leefbaar Rotterdam wil daarom dat de bouwwerkzaamheden van het AZC Beverwaard per direct worden gestopt en dat de komst van zeshonderd asielzoekers wordt heroverwogen.

Bron: website Leefbaar Rotterdam

Foto: Copyright Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.