Kruispunt Cannenburchstraat op de schop

Splitsing Cannenburchstr./Beesdestraat wordt verkleind

Afgelopen week is men begonnen aan de herinrichting van de entree aan de Cannenburchstraat.

Daar er eerst nog een participatieronde werd gehouden onder de bewoners vorig jaar september, i.v.m. de nieuwe verkeersplannen, zijn deze nieuwe uitvoeringsplannen niet voorgelegd. Er is destijds afgezien van de eerste plannen.

Die plannen behelsde het versmallen van de rijbaan voor het inkomende verkeer in de Beverwaard. Om te zien of de versmalling effect had werd er eerst een proefopstelling neergezet, en de situatie werd gemonitord met camera’s. Daaruit bleek dat er een file ontstond op het kruispunt met de Groeninx van Zoelenlaan.

Wat veranderd er straks aan de huidige situatie? Het inkomende verkeer blijft de twee rijstroken behouden respectievelijk richting het winkelcentrum en naar de Beesdestraat. Alleen de splitsing voor de trambaan wordt behoorlijk versmald.

Versmalling realisatie richting VRI

Het uitrijdende verkeer van de wijk krijgt te maken met een versmalling voor de verkeerslichten die uitloopt naar een afslag linksaf, rechtdoor en rechtsaf(zie foto). De rijbanen naar de Beesdestraat schuiven op richting de Rhijnauwensingel, en worden ook smaller. Het voetpad, welke daar aan grenst, van de Beesdestraat wordt vervangen door een groenstrook.

De totale werkzaamheden duren tot 20 oktober, met daarbij de aantekening dat er een aantal perioden één rijstrook beschikbaar zal zijn i.v.m. verplaatsen van de verkeerslichten. Verkeersregelaars zijn dan aanwezig. De nu nog aanwezige bomen in de middenberm worden verwijdert, ervan uitgaande dat deze in de nieuwe situatie teruggeplaatst worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: