GroenLinks bezoekt park de Twee Heuvels

GroenLinks bezoekt Park de Twee Heuvels

Een Rotterdamse afvaardiging van de partij Groen/links bracht vandaag een bezoek aan IJsselmonde!

Deze dag was als werkbezoek gepland, en leden van de partij konden daarbij aansluiten. Als eerste kregen zij een presentatie over “Buitenplaats Brienenoord” die op het gelijknamige eiland staat in IJsselmonde. Binnenkort start men met de bouw van het nieuwe onderkomen die duurzaam wordt gebouwd. Materialen worden namelijk zoveel mogelijk hergebruikt vanuit de sloop voor de nieuwbouw. In april 2018 verwacht men de opening van het nieuwe pand! Daarna ondergaat het eiland van Brienenoord zelf ook nog een transformatie!

Het bezoek aan het Park de Twee Heuvels stond vandaag ook op de agenda bij GroenLinks, dit i.v.m. de eventuele huizenbouw aan de rand van dit park. Ook gaat het getransformeerd worden om meer bezoekers te trekken. Daar zit de pijn bij deze partij en bij vele bewoners van IJsselmonde. Zij willen in ieder geval geen huizenbouw in het park zo bleek uit een enquête. Het park is nu een oase van rust en stilte!

Op een zomersedag als vandaag is het er ook nu rustig in het park die populair is bij de hondenbezitters. Ongestoord kan de hond daar loslopen, en in de toekomst zal dat anders worden als de plannen doorgaan. Even verderop zitten hengelaars op hun gemak langs de waterkant, turend naar hun dobbertje te staren, en sommige hebben zelfs daarvoor hun tent opgezet. Mooier kan het niet?

Het park is nu een park, maar hoe zal dat zijn als alle plannen doorgaan? Dan blijft het een park? De komende weken komt de raad van Rotterdam weer terug van het zomerreces, en dan zal duidelijk gaan worden welke weg ingeslagen wordt voor de toekomst van het Park de Twee Heuvels. Er staat de komende maanden dus heel wat op het spel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.