Komst nieuw fietspad in randpark zet ‘Singelplan’ onder druk

Oude Watering, voetpad
Oude Watering, voetpad

Vorige week werd er een nieuwe brug gelegd aan de Weldamsingel. Deze vervangt de oude versleten brug die toegang geeft tot het randpark van de Beverwaard. Opviel was dat deze brug veel breder is dan het voetpad-bruggetje die bijna dertig jaar dienst heeft gedaan.

Nu blijkt dat deze nieuwe aangelegde brug onderdeel gaat uitmaken van een nieuw aan te leggen fietspad en visie van de gemeente Rotterdam. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar volgens informatie die tot deze website kwam vanuit de gemeente gaat dit in de toekomst zeker gerealiseerd worden. De bedoeling is volgens de gemeente dat het voetpad, welke nu ligt en toegang geeft tot de brug in het randpark, dat deze aangepast wordt naar een fietspad waar ook voetgangers gebruik gaan maken. Daar zullen waarschijnlijk ook nog de nodige bomen voor moeten wijken? Via de van Beverenbrug, en het fietspad kan men dus naar het centrum van de wijk rijden.

Hiermee wordt het ‘Singelplan welke in 2013 ingesteld werd door de laatste deelgemeente’van IJsselmonde onderuit gehaald, en krijgen de bewoners op de Oude Watering te maken met een fietspad waar nu nog een voetpad is(zie foto). Ook moeten wandelaars in het park straks een fietspad gaan kruisen, en of dat nu wenselijk is op dat punt? De grote zorg is dus als eenmaal het fietspad klaar is of brommer bestuurders zich aan de regels gaan houden, want die mogen daar dus niet rijden! Gezien de ervaringen tot nu toe met het ‘Singelplan’ zal dit waarschijnlijk een punt van aandacht worden, maar tot nu toe wordt er weinig gehoor aan gegeven. Ook juist op de locatie waar de nieuwe brug is geplaatst word er met brommers over heen gereden!

Het plan van de gemeente Rotterdam om een fietspad aan te leggen bij de Weldamsingel komt niet zomaar uit een hoge hoed. Vorig jaar maakte men deze plannen al bekend tijdens een bijeenkomst in de Stormpolder. Daar werd een visie over de Beverwaard ontvouwd waarvan dit fietspad een onderdeel was.

Met de aanleg van dit fietspad kan men, als dit eenmaal gereed is, in een tijd doorrijden met de fiets naar het winkelcentrum van de Beverwaard. Men blijkt er niet over nagedacht te hebben wat deze herinrichting betekent voor de omgeving en haar bewoners, en de verkeersborden zullen moeten worden aangepast. Het voetpad welke is ingesteld ter hoogte van het buurthuis de Focus wordt dus ook een obstakel! Wordt het daar dan ook een fietspad? De grootste zorg blijft de bestuurders van brommers en scooters, gaan zij zich aan de regels houden om dit nieuwe fietspad niet te gebruiken?

Nieuwe brug Weldamsingel
Nieuwe brug Weldamsingel

 

 

5 antwoorden op “Komst nieuw fietspad in randpark zet ‘Singelplan’ onder druk”

 1. Ook dit mooie verhaal.. verdiend mijn reactie..

  Als je in Nederland bouwt.. doe je dat op blubber.. oftewel prut..
  die opdroogt.. dus verzakt.. bij mij in Almere.. +/- 6 cm. per jaar..
  door het ophogen met zand.. dat dus zwaar weegt.. na 50 jaar..
  moet je dan rekenen.. op zeker meer dan 100 cm. zakken..

  Nu zegt een oude boerenwijsheid.. dat als je ophoogt..
  je dit beter zou kunnen doen met ”….” of piepschuim..
  waarvan de productie.. belastend is voor het milieu..

  Dus de mooie brug.. moet elke vijf jaar.. ”omlaag”..
  Maar ”krimpende” palen.. die zijn er ”nog” niet..
  Toch heel veel plezier.. met uw te dure brug..
  Opa de Boer.. in het zakkende Almere..

  1. Hier ook mijn reactie op . De bruggen die liggen er pas recentelijk 2 weken ongeveer. En zowel bij de andere geplaatste bruggen, alswel bij de brug op de oude watering is nu al sprake van verzakking van het aanliggende pad. Er is duidelijk niet nagedacht over het onderwerp.. Veengrond en verzakking. Beetje jammer. Verder is dit geheel zonder overleg met de bewoners gewoon van start gegaan. Beetje jammer

 2. Volgens iemand van de Gebiedscommissie wordt dan het losloopgebied waar we als hondenmensen zo’n plezier van hebben ook meteen maar gedecimeerd. Als we dat letterlijk nemen blijft er dus 1/10 over. Stel je voor dat iedereen hier maar blij met z’n hond kan blijven lopen, dat heeft de gemeente liever niet. En volgend jaar de hondenbelasting weer omhoog, dat zul je zien.

 3. Zou iemand is willen komen kijken op de Oude watering? Losloop gebied? De gehele singel? Een Voetpad? Sluipverkeer, taxi’s, bezorgbussen en zelfs vrachtwagens. Nu weer een fietspad. Hebben jullie enig idee wat hier gaat werken, ik zal het antwoord verklappen: nee. Kom eens een keer praten met de mensen die aan deze singel lopen en zich dagelijks hiermee te maken hebben. Schandalig hoe jullie beslissingen nemen die alleen geld verkwisten. Jullie hebben mijn email voor contact. Doe eens iets voor de bewoners en niet iets wat mooi is voor jullie CV of voor op papier.

Geef een reactie