Bomen omver geblazen door zomerstorm in Beverwaard

Randpark A16 na Zomerstorm
Randpark A16 na Zomerstorm

De zeldzame zomerstorm van afgelopen zaterdag 27 juli heeft niet voor de nodige problemen gezorgd in de wijk Beverwaard. Voor zover bekend hebben er geen persoonlijke ongevallen zich voor gedaan, en is het niet bekend of de storm schade heeft veroorzaakt aan bijvoorbeeld huizen of auto’s of andere bezittingen.

Wel gingen er twee bomen om op de Oude Watering t.h.v. de Eckartstraat. De brandweer kwam er aan te pas om de bomen daar te verwijderen. Flinke schade was er ontstaan aan het wegdek! Op het hoogte punt van de storm gingen de bomen flink te keer in het randpark aan de A16. Op dat moment geen pretje om daar te lopen, alle bomen piepte en kraakte daar.

Vanochtend vroeg bleek de schade daar mee te vallen. Geen omgewaaide bomen, maar her en der waren dikke takken bezweken onder de wind, want de bomen zitten nu vol bladeren, en dit maakt hen extra kwetsbaar met een storm. Misschien is het vandaag nog niet verstandig om het randpark te betreden? Afgebroken takken kunnen tussen de bomen hangen, en bij de eerste beste windvlaag vallen deze naar beneden. Dus het blijft daar nog oppassen!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.