Kleingeld Tweewielers haalt het eeuw bestaan niet en is per 1 mei gesloten

Kleingeld aan de Hordijk is gesloten

Per 1 mei jl. heeft één van de oudste bedrijven in IJsselmonde haar deuren gesloten! Men had plannen voor een doorstart, maar voor een doorstart heb je financiële middelen nodig, die kwamen er niet! Een werknemer van Kleingeld had plannen om het bedrijf voort te willen zetten, en zeker de mijlpaal van het honderdjarig bestaan te willen halen! Het liep allemaal anders.

Het bedrijf werd in 1924 opgericht en was al die jaren gevestigd aan de Hordijk, en was een begrip in IJsselmonde! In 1984 veranderde het bedrijf van een BV in een Vof. Met de twee naaste elkaar gelegen panden aan de Hordijk verkochten zij fietsen, scooters, onderdelen en was er de werkplaats voor reparatie!

Ze waren merendeels wel aan het seizoen gebonden, maar aan reparatie opdrachten had Kleingeld zeker nooit te klagen, en ook nu niet, en het fietsseizoen staat weer voor de deur. De klanten zullen vanaf nu voor een dichte deur komen te staan die altijd open stond voor advies of om je banden even op te laten pompen! De fietsenbranche is booming nadat de pandemie uitbrak vorig jaar, toch moest ook Kleingeld te vaak haar deuren dicht houden, en nu dus voorgoed!

Deze hele situatie heeft zeker roet in het eten gegooid, vertelde eigenaresse Margriet Kleingeld die na haar pensioengerechtigde leeftijd van geen stoppen wilde weten. De manier waarop zij haar verhaal verteld lijkt het er op dat zij zich hierin berust in het beëindigen van bijna 100 jaar Kleingeld. Toen nog 65 jaar, inmiddels de 70 gepasseerd. Het familiebedrijf was haar lust en haar leven samen met haar zus Tini! Toen konden beide er nog geen afscheid van nemen. Nu het moment daar is om het stokje over te dragen loopt het allemaal anders dan gepland, en dat is jammer.

De werknemers hebben inmiddels allemaal elders een nieuwe werkgever gevonden, want fietsen en scooters moeten toch gerepareerd worden. Die handjes van de werknemers zijn zeker nodig in deze branche die ook nog eens kampt met niet alleen een tekort aan fietsen, maar ook aan onderdelen. Die van Kleingeld worden of zijn al verkocht aan de collega’s fietsenmakers in de regio. De bijna lege showroom waar tientallen nieuwe fietsen stonden uitgestald staat nu bijna helemaal leeg! De twee panden van Kleingeld zijn al zo goed als verkocht! Er komt geen fietsenwinkel in weet Margriet Kleingeld te melden.

Uiteindelijk wordt het honderdjarig bestaan dus niet gehaald, en dat is niet alleen jammer voor het bedrijf, maar ook voor de trouwe klanten die zij op hun website en via een brief hebben geïnformeerd en bedanken. Dank voor de ‘Mooie jaren en het vertrouwen dat u in ons heeft gehad’! We gaan de komende jaren genieten van ons pensioen!

Om ervoor te zorgen dat de klanten de nazorg krijgt die men verdient, heeft Kleingeld gevraagd aan hun collega’s de service over te nemen. Op de website staat hier meer over te lezen,  

 

 

Tekst en foto’s: Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.