Klachten na test aan van Brienenoordbrug

Het testen van het alarm aan de van Brienenoordbrug ging afgelopen woensdagavond op donderdagnacht gepaard met klachten uit de Beverwaard en zelfs Bolnes. Twee weken daarvoor was er onrust omtrent het alarmsysteem van de RET tramremise. Deze heeft gelijkenis met het nationale luchtalarmsysteem.

Het alarm van afgelopen week had die gelijkenis namelijk niet, maar door alle gebeurtenissen van de afgelopen dagen in Rotterdam kwamen er ongeruste telefoontjes en vragen binnen op het Facebook van Beverwaard Magazine, en op andere sociale media.

De afgelopen dagen werd het dus duidelijk dat dit het alarm betrof van de van Brienenoordbrug. De RET bevestigde dat er niets aan de hand was geweest bij de remise naast de Beverwaard. Via de sociale media vond de Beverwaardigheden een bericht op Twitter dat het inderdaad om de brug over de Maas ging (zie foto).

Een ongelukkig moment, maar de test moest natuurlijk op een tijdstip plaatsvinden dat het verkeer het minste hinder van ondervond. Op de website van AnaarBeter.nl kunt u in ieder geval de werkzaamheden volgen misschien handig om deze de volgende keer eerst te raadplegen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.