Brandalarm RET remise Beverwaard lijkt teveel op landelijk alarm

Het brandalarm van de tramremise van de RET aan de Edo Bergsmaweg naast de Beverwaard lijkt te veel op die van het landelijk alarm die elke eerste maandag van de nieuwe maand wordt getest.

Al eerder werd dit geconstateerd, en bewoners maakte toen ook al een verwijzing naar het Slow-woop alarm van de landelijke testdag en dat dit alarm verwarring veroorzaakte. Dit was eigenlijk al in de testfase toen de remise nog niet in gebruik was. Vorig jaar ging het alarm ook al een keer af in de avonduren, en weer waren er verontruste berichten op sociale media.

Vanochtend vroeg, rond de klok van zeven uur, ging het brandalarm wederom af, en weer waren er verontruste bewoners. Was het nu het landelijke alarm dat afging? Weer werden zij op het verkeerde been gezet doordat het alarm dus afkomstig was van de remise van de RET aan de Edo Bergsmaweg. Het geluid is bijna identiek aan die van het landelijke systeem.

Ondanks de brandmelding bij de remise van de RET bleek tot nu toe niet of er daadwerkelijk brand was of omdat het om een storing ging.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.