Kennismakingavond voor bouw 153 flexwoningen aan de Oostdijk

Bijeenkomst in hal Hal F op het voormalige Verolmeterrein

De kennismakingavond over de eventuele komst van 153 flexwoningen op het oude Verolmeterrein aan de Oostdijk voor starters en omwonenden was goed bedoeld van de Gemeente Rotterdam en haar partners, maar liep door een akoestische galmgeluid in het honderd in Loods F, op het voormalige scheepswerfterrein van weleer!

Gemeente Rotterdam wil aangrenzend aan de Finnjolstraat op de Oostdijk deze flexwoningen plaatsen. Stapelbare units gebouwd en verhuurd door C3 Living in de hal waar de bijeenkomst woensdagavond werd georganiseerd. De woningen zullen worden toegewezen via Havensteder.

Het mag duidelijk zijn dat de woningnood hoog is, en daarom worden deze tijdelijke betaalbare woningen hier geplaatst. Volgens de informatie folder zijn deze flexwoningen vooral bestemd voor Rotterdammers die een wooncarrière willen (her)starten. Rotterdam heeft meer woonruimte nodig en met het StartR/concept biedt de gemeente hier en in de toekomst ook op andere locaties, betaalbare flexibele woonruimte voor groepen die het hard nodig hebben.

Deze StartR flexwoningen zijn sociale huur woningen waarbij het aanvragen van een huurtoeslag mogelijk is en zijn primair bedoeld voor starters tot 27 jaar voornamelijk komend uit IJsselmonde (60%) . Vervolgens zijn er woningen voor urgent woningzoekenden waaronder jonge statushouder en voor mensen die na begeleid wonen weer zelfstandig gaan wonen of kwetsbare Rotterdammers (40%). Op het wooncomplex komt een beheerder als deze eind 2023 gereed is, zo staat te lezen in de folder!

Flexwoning

Wie interesse heeft in één van deze woningen zal voor 35m2 oppervlakte moet maar liefst €735,= huur neertellen. Voor 18m2 is dit €430,=. Dan woon je in een omgeving waar totaal geen voorzieningen zijn, en zo te zien zijn daar ook geen plannen voor?

De vragen die door omwonende werden gesteld waren dus nauwelijks hoorbaar door het galmgeluid in de loods. Hoewel de bewoners per brief waren uitgenodigd waren ze klaarblijkelijk tot dusver niet altijd tevreden met de antwoorden zo bleek onder de aanwezigen. Ondanks dit probleem kon men vragen op papier achterlaten over de voorgenomen plannen. Daarnaast kon men ook nog een kijkje nemen in een flexwoning.

Het viel eigenlijk wel op dat er niet zoveel jongeren aanwezig waren om een kijkje te komen nemen voor een eventueel nieuwe woonplek die langs de rivier van de Nieuwe Maas is gelegen!

Meer info: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/startr/ https://www.c3living.nl/startr