Keep it clean day 19 september in Beverwaard

KeepItCleanDay 19 september
KeepItCleanDay 19 september

Dit jaar hadden we de Like je wijk Tornade. Een groep enthousiaste bewoners van de Beverwaard heeft toen een groot gedeelte van het randpark schoongemaakt langs de A16, en dat was een enorm succes. Een nuttige ochtend was dit, en er werd toen een hoop vuil uit het park gehaald. Vele handen van jong tot oud hielpen hier aan mee! Keep it clean day is ook zo’n initiatief waar de bewoners van een wijk op die dag de handen uit de mouwen steken om hun omgeving op te ruimen van zwerfafval.

 

Ergert u zich ook zo als mensen vuil op straat gooien? Vindt u ook dat dit anders moet en Rotterdam schoner kan? Doe dan op vrijdagochtend 19 september mee aan Keep it Clean Day en maak Rotterdam zwerfvuilvrij. KeepitCleanDay is een landelijk evenement waar Rotterdam aan deelneemt. Op deze dag ruimen we in Rotterdam, met elkaar, al het zwerfafval in onze stad op. Bewoners, scholen, bedrijven, verenigingen, gemeente en buren: iedereen doet mee!

LikeJeWijk Tornado 23 maart 2014
LikeJeWijk Tornado 23 maart 2014

Wat gaan we doen?
Iedereen die een goed initiatief doorgeeft om de stad schoon te maken kan de inzet van één of meerdere ambtenaren die meehelpen verdienen. Dit kan door in de week voorafgaand aan 19 september een foto te plaatsen op twitter onder vermelding van #zwerfie010 met de door u opgetrommelde groep mensen. Hoe meer mensen meedoen op de foto, des te groter de kans dat ambtenaren komen helpen. Vervolgens stuurt u een e-mail met uw actie naar keepitclean010@rotterdam.nl. Ook na KeepItCleanDay kunt u #zwerfie010 gebruiken wanneer u zwerfafval opruimt.

U doet toch ook mee?
1. Twitter snel een foto met #zwerfie010 met de mensen met wie u 19 september aan de slag gaat
2. Stuur vervolgens een e-mail naar keepitclean010@rotterdam.nl met de volgende informatie:
– waar u zwerfafval gaat opruimen (locatie of straat/straten);
– met hoeveel personen u zwerfafval gaat opruimen;
– uw naam en telefoonnummer;
– of u posters wilt bestellen om meer mensen te mobiliseren mee te doen.
De gemeente ondersteunt u met materialen zoals vuilniszakken, knijpers of containers.
Laten we samen de stad schoonmaken. Aan de slag

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.