Pasgeboren kalfje op Eiland van Brienenoord maakt het goed

Het pasgeboren Schotse Hooglander kalfje op het eiland van Brienenoord maakt het goed. Vandaag liep het rustig achter de kudde aan over het eiland heen.

Wie een glimp op wil vangen van het kalfje moet wel geduld hebben. Erg moeilijk is dat dan ook weer niet daar het eiland zijn groene tint heeft omgeruild voor een gele herfstkleur en kale bomen. Waar de grote koeien staan daar is meestal ook het kalfje in de buurt. Overigens weet men nog niet of het een jongen of een meisje is!

Wel weet men dat er aanstonds nog een Schotse Hooglander koe zal gaan bevallen. Deze liep vandaag al waggelend over het eiland heen. Een kwestie van tijd dus?

De kudde is door de komst van het kalfje erg waakzaam geworden. Normaal trekken zij zich van bezoekers niet zo veel aan. Nu bij het arriveren bij de kudde door bezoekers, zes in totaal, gaat de kop met grote horens direct omhoog! De beheerders van het eiland, Stichting Het Zuid-Hollands Landschap waarschuwt hier ook voor, houdt gepaste afstand, want zij zijn nu erg beschermend i.v.m. het kalfje.

Dat bleek vanmiddag toen moeder koe even haar kroost kwijt was. Na flink wat geloei door haar kwam het kalf te voorschijn. De moeder had geen ontzag meer wat zij op haar weg tegenkwam en denderde dwars door het struikgewas richting het kalf toen die reageerde. Wel weer een vertederend moment toen zij weer samen herenigd werden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.