Humanitas sluit per 1 januari 2018 deuren van restaurant in de IJsselburgh

IJsselburgh aan de Schinnenbaan

De afgelopen dagen kwamen verontruste berichten naar buiten over de sluiting van het restaurant welke in binnen in het ouderen wooncomplex aanwezig is van de IJsselburgh. Tevens zouden bewoners ook eventueel niet meer gebruik kunnen maken van de aangrenzende recreatie-zaal. In een reactie laat Humanitas het volgende weten.

Stichting Humanitas (ouderenzorg) heeft het moeilijke besluit moeten nemen zich terug te trekken uit de exploitatie van het restaurant in de IJsselburgh. Per 1-1-2018 is de huur dan ook opgezegd. Dit is afgelopen donderdag 29 november aan de bewoners meegedeeld. Voor een aantal bewoners, welke in zorg zijn bij ons, zal op een alternatieve manier de maaltijd worden verzorgd.

Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat het niet langer financieel verantwoord is de restaurantfunctie op deze wijze voort te zetten. Tot op heden zijn de verliezen gecompenseerd door het inzetten van zorgbudgetten maar daar is dat budget natuurlijk niet voor bedoeld. Van ons als zorgorganisatie wordt verwacht dat wij de budgetten doelmatig inzetten, uitsluitend voor directe zorgdoeleinden.

Tot op het laatste moment hebben wij nog gezocht om een opvolgende partij voor het restaurant te vinden, dit is in tegenstelling tot andere restaurants, voor de IJsselburgh helaas niet gelukt.

Aangezien het na 1-1-2018 niet meer aan ons (Humanitas Zorg) is wat er met de recreatieruimte gebeurt, hebben wij contact opgenomen met Humanitas Huisvesting (de verhuurder) en aangegeven dat bewoners zich zorgen maken over het al dan niet kunnen gebruiken van de recreatieruimte. Zij hebben aangeven dat de woonmakelaar contact zal opnemen om hier over in gesprek te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.