Kabelbreuk Warmelostraat zorgt voor uitval stroom en water

Kabelbreuk Warmelostraat
Kabelbreuk Warmelostraat

Omstreeks 7.00 uur zondagavond zagen bewoners in de Warmelostraat rook vanuit de straat optrekken. Daarna was het leed al geschiedt! Elektrische apparaten vielen uit in verschillende straten van de Beverwaard. Lantaarnpalen bleven op zwart, en er ging een alarmsysteem af bij een woning. De Warmelostraat, Oude Watering, deel van de Loevensteinsingel en de Herinckhavestraat waren voor de zekerheid van de stroom afgehaald. Ook de waterdruk werd er afgehaald voor reparatie.

Volgens de eerste lezing van de nutsbedrijven waaronder Joulz en Evides, was er waarschijnlijk een elektrische kabel gebroken in de grond. Deze had op zijn beurt een waterleiding laten doen springen. De nutsbedrijven hebben waarschijnlijk uren nodig om alles weer te herstellen. Onderzoek moet uitwijzen of de breuk in de waterleiding op die betreffende plaats is ontstaan.

De bewoners waren er gelaten onder, en één van hen merkte op dat dit soort incidenten, hoe vervelend deze ook zijn, goed voor de sociale contacten zijn met de buren. Hier en daar waren er al kaarsen ontstoken. Wat moet men anders?

Filmpje, Kabel en waterleidingbreuk Warmelostraat 13 september

Update:

Rond 22:00 uur was het euvel verholpen. Probleem zat in een verbindingsstuk van de elektriciteitskabel. Deze moet later vervangen worden. Voorlopig heeft Joulz een noodoplossing aangebracht. Daar het behoorlijk donker was in het gedeelte waar de stroomstoring zich voordeed heeft Stadstoezicht van Rotterdam het gebied in de gaten gehouden.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.