Judovereniging Hashi doet ook mee aan Sportentocht IJsselmonde

Sportentocht bij Judover. Hashi
Sportentocht bij Judover. Hashi

Dit jaar zal er weer een Sportentocht gehouden worden in IJsselmonde. Vele verenigingen werken hier aan mee. Hoewel het volledige programma nog niet bekend is heeft de judovereniging Hashi in Beverwaard haar medewerking al toegezegd. Dat betekent gratis kennis maken met de judosport bij JV Hashi tijdens de Sportentocht week in IJsselmonde, die van 29 september t/m 3 oktober wordt gehouden.

De Sportentocht

Gemeente Rotterdam streeft naar het verhogen van de sportparticipatie in de stad. Sport en Cultuur (Sportstimulering / Lekker Fit!), Rotterdam Sportsupport en de deelgemeente onderschrijven dit belang. Een manier om hier een bijdrage in te leveren is het organiseren van een Sportentocht. De Sportentocht is een sportevenement die een week lang plaatsvindt in de gebiedscommissie. In deze week stellen sportorganisaties op hun eigen locatie trainingen beschikbaar voor de inwoners van hun gebiedscommissie zodat zij kennis kunnen maken met hun organisatie en sport.

Door de deelnemers kennis te laten maken met de verenigingen en andere sportorganisaties willen we de drempel naar de sportorganisatie verlagen. Hierdoor bereiken we dat deelnemers kennis nemen van meerdere sporten. Het doel is dan ook om zoveel mogelijk kinderen die nog niet wekelijks sporten gratis kunnen kennismaken met een sport die zij leuk vinden om daarna lid te worden bij die sportorganisatie. 

Kinderen van 6 t/m 12 jaar worden uitgedaagd om bij verschillende sportorganisaties langs te gaan. Voor sommige is het nog een raadsel welke sport zij leuk vinden, dus wordt het mogelijk gemaakt om zoveel mogelijk sportorganisaties te bezoeken en mee te doen. Bij iedere eerste activiteit krijgen de deelnemers een leuke verrassing. Ook krijgen de deelnemers bij iedere activiteit waaraan zij deelnemen een stempel in hun stempelboekje. Deze stempelboekjes worden vooraf uitgedeeld op de scholen. De leraren helpen mee in het enthousiasmeren van de kinderen. Sport en Cultuur en Rotterdam Sportsupport zorgen voor promotie en drukwerk.

Na afloop van de week wordt er een prijsuitreiking gehouden. Tijdens deze feestelijke afsluiting worden verschillende prijzenpakketten uitgereikt. Dan wordt bekend wie de meeste stempels heeft verzameld en van welke school de meeste kinderen hebben meegedaan aan de Sportentocht. Die verdienen dan de prijs Winnaar sportentocht en Sportiefste school van de sportentocht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.