Jubilerende Stichting streekarchief eiland IJsselmonde

Streekarchief IJsselmonde
Streekarchief IJsselmonde

Je staat er bijna niet alledaags bij stil maar alles wat een geschiedenis heeft, en die vermeldt staat in boeken, wordt bijgehouden door de mens zelf in de loop der eeuwen. Stichting Streekarchief eiland IJsselmonde is een groep mensen die dit doen op vrijwillige basis over het het eiland IJsselmonde. Veel uren gaan hierin zitten aan onderzoek en het verzamelen van allerlei documentatie waaronder foto’s maar ook van objecten. Alles is welkom om zo de geschiedenis van het eiland van IJsselmonde compleet te maken.

Vanaf zaterdag 7 september 2013 zal het Streekarchief Eiland IJsselmonde naast de dagelijkse openstelling op maandag t/m vrijdag (van 09:00 tot 15:00 uur) voortaan ook ’s zaterdags geopend zijn. De openingstijden op zaterdag zijn van 10:00 tot 15:00 uur. Het Streekarchief Eiland IJsselmonde is een vrijwilligersorganisatie die zich ten doel stelt de geschiedenis van het eiland IJsselmonde en haar bewoners in kaart te brengen.

Op donderdag 26 september vieren wij ons 30-jarig bestaan met o.a. een taxatie-ochtend van kunst en/of curiosa en verschillende presentaties in de raadszaal van de deelgemeente IJsselmonde (Herenwaard 23, Rotterdam). Houd onze website in de gaten voor het exacte programma en de verschillende aanvangstijden.

Het Streekarchief is gevestigd in een voormalig schoolgebouw aan de Socratesstraat 359-B, 3076 BX Rotterdam. Het gebouw is via de zij-ingang toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen. De Socratesstraat ligt in de wijk Lombardijen, en is per auto goed te bereiken. Er is voldoende gratis parkeerruimte. Op vijfhonderd meter afstand is de tramhalte aan de Molenvliet waar tramlijnen 2, en 20 stoppen.
Tevens stoppen in de nabijheid de bussen van RET-lijn 76, 143, 144, 145 en 184.

Telefonisch zijn wij tijdens de openingsuren bereikbaar onder telefoonnummer
010 – 482 57 58

Website: www.streekarchiefijsselmonde.nl

Email: [email protected]