Inbraak door flippermethode in Beverwaard

Flippermethode
Flippermethode

Volgens een medebewoner uit de Beverwaard zijn er weer twee inbraken gepleegd d.m.v. de flippermethode. Deze keer betrof het de Westerflierstraat. Een van de inbraken gebeurde op klaarlichte dag, de andere in de nachtelijke uren. Hierbij werden waardevolle spullen ontvreemd. Gedupeerde bewoners ontdekten pas in een later stadium dat er bij hen was in gebroken.

De flippermethode is op dit moment een veel gebruikte inbraak-truc door inbrekers op dit moment, want deze is zo goed als niet merkbaar voor de bewoner. Door ruimte te maken bij een (voor)deur weet men daarna gebruik te maken via een creditcard pasje om binnen te komen (zie foto). Hiermee flipperen zij het gedeelte open van het slot die vaak wordt vergeten om te vergrendelen. Via deze weg komt men geruisloos bij u binnen en hebben de dieven vrij spel om uw eigendommen te stelen.

De preventie is natuurlijk zeer eenvoudig! Verlaat u de woning of gaat u naar bed, draai dan altijd het nachtslot erop. Ook kunt u aan de binnenzijde een extra slot aanbrengen d.m.v. een schuifkettingslot, steeksloten of een beugelslot. Wilt u de dieven het helemaal lastig maken plaats dan secustrips. Dan weet u zeker dat de flippermethode tot een miniem wordt beperkt. Het zijn kosten die u een hoop ellende kan besparen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.