Medewerkers gemeente vissen gestolen pasjes op uit sloot.

Gemeentewerker vist pasjes uit sloot

Een passant zag vanochtend vroeg in het slootje aan de Keverborgstraat pasjes van banken e.d. in het heldere water liggen. Samen met een bewoner heeft hij ze eerst er geprobeerd uit het water te halen. Helaas kwamen zij wat lengte tekort. Dan maar het nummer 14010 gebeld van de gemeente Rotterdam, en deze heeft de melding doorgezet naar de mensen van de buitenruimte.

Niet veel later arriveerde de mensen van de gemeente met een kolkschepje, en een lange ladder bood daarbij uitkomst. Op deze wijze heeft men de pasjes uit de sloot gevist (zie foto). Tot op die hoogte was de samenwerking grandioos, en de pasjes snel op het droge.

Via het Facebook Beverwaard Magazine van de Beverwaard is er direct een oproepje geplaatst wie zijn pasjes miste, alhoewel deze al bekend was moest het wel iemand uit de Beverwaard zijn. Binnen afzienbare tijd meldde de eigenaresse zich via het zelfde Facebook, en deze krijgt ze snel weer retour.

Vraag is hoe de pasjes daar beland zijn. Het bleek te gaan om een inbraak in een woning waar de oorzaak nog niet helemaal duidelijk van is. De eigenaresse meld dat zij haar laptop mist en de daarbij behorende tas vanuit haar woning. De woning was volgens haar afgesloten. Het is niet de eerste keer dat een inbraak onopgemerkt blijft bij een woning, want een paar weken geleden gebeurde dit op dezelfde manier. Dieven hebben een manier gevonden om de deur open te flipperen met een creditcard. De schade aan de deur is nauwelijks te zien of merkbaar, maar u bent wel uw kostbare bezittingen kwijt. Draai dus altijd uw deuren goed op slot ook al verlaat u de woning maar voor een paar minuten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.