IJsselmondenaren zijn Gebiedscommissie IJsselmonde beu

GCIJsselmonde
GC IJsselmonde 23 augutus

Er is een gezegde in de Tour de France, en wel deze ” De Tour wacht op niemand”! Dat geldt ook voor de Gebiedscommissie van IJsselmonde.

Al tien maanden zit de wijkraad gevangen in een spinnenweb gevoed door de komst van het AZC naast de Beverwaard. Daarop volgde door Burgemeester en Wethouders van Rotterdam de intrekking van een aantal bevoegdheden van die commissie.

Volgens de verklaring van de Gebiedscommissie zelf moeten de volgende punten verbeterd worden. “De commissie kan een nieuwe start maken als er drie opdrachten worden uitgevoerd: een stuk vaststellen waarin de missie, de visie en een gedragscode voor de gebiedscommissie wordt beschreven ; het herstellen van het vertrouwen bij het college, de gemeenteraad, de gebiedsorganisatie en de media; en tenslotte een andere samenstelling van het voorzitterstrio die een betere afspiegeling is van de samenstelling van de commissie en die wordt ondersteund door een ruime meerderheid van de gebiedscommissie”.

Gisteravond 23 augustus was er de eerste vergadering na het zomerreces, en het werd wederom een saaie aangelegenheid. Wel was er te zien dat de commissieleden, voorgezeten door een technische voorzitter, werk verzet hadden. Het document wat hier uit voortvloeit wordt dan vastgesteld door de commissie zelf op 1 september eventueel met de nodige aanvullingen. Daarna zullen Burgemeester en Wethouders beslissen of het document voldoende aanleiding geeft de bevoegdheden terug te gegeven aan IJsselmonde. Zover is het nog lang niet!

Tijdens het vragen rondje aan de commissie waren een aantal getergde Beverwaarders onder hen. De laatste weken waren zij nu niet bepaald blij met al die aandacht voor hun wijk in de media, en even zo met de aandacht door de gebiedscommissieleden. Die waren namelijk niet genoeg zichtbaar de wijk de laatste maanden!

De kritiek kwam juist van hen af de die de laatste tijd Bewonersinitiatieven ontplooiden in de wijk. Daarvoor moeten zij financiën aanvragen via diezelfde commissie die al maanden niet met elkaar door een deur konden. Bij één van de initiatieven werd de eigen beurs maar getrokken als voorschot. Bij een ander initiatief is de bewoner hals over kop naar de Coolsingel afgereisd om het daar te regelen, hij was niet blij, maar werd uiteindelijk geholpen om zijn initiatief uit te voeren.

De oproep aan de gebiedscommissie om weer eens de belangen van bewoners van IJsselmonde te behartigen en aanwezig te zijn in de wijken van IJsselmonde krijgt ook steeds meer bijval, zij het op de sociale media. Dit moet toch niet aan dovemansoren gericht zijn? Uiteindelijk reageerden geen van de commissieleden hier nauwelijks op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.