Hooglanders terug op zomerverblijf Eiland van Brienenoord

De Schotse Hooglanders zijn weer terug op hun zomerverblijf, maar eigenlijk verblijven ze daar vier jaargetijden. Gisteren arriveerde de zes koe-achtigen op het Eiland van Brienenoord na een vakantieverblijf van circa vijf maanden op de landtong bij Rozenburg. In januari werden ze daar geplaatst, omdat er te weinig voedsel is op het eiland tijdens de winter en voorjaarsperiode!

De laatste dagen werden de liefhebbers van de Hooglanders, en ook van het eiland, toch wel een beetje zenuwachtig. Hun favoriete, met rode vacht uitgedoste, kollossen waren er nog steeds niet! Bezoekers kwamen de laatste dagen voor niets naar hét eiland die de laatste jaren aan populariteit gewonnen heeft op Rotterdam Zuid-Oost. Echt helemaal voor niets kwamen ze dan ook weer niet, want de natuur is daar nu op z’n mooist!

De aankomst van de herkauwers ging niet zoals vorig jaar met veel bombarie gepaard. Toen stond er een circa vijftig koppig publiek van jong tot oud te wachten op het eiland!  Dit jaar koos de beheerder van het eiland, Stichting Het Zuid Hollands Landschap, voor een iets rustiger terugkeer!

De Hooglanders lagen er vanmiddag kalmpjes bij alsof ze niet weg waren geweest. De zeskoppige kudde lag onder een boom inclusief de twee kleinste nakomelingen Bowie en Bregje, die overigens al flink waren gegroeid. Ze deden zich allemaal tegoed aan de jonge planten waardoor het eiland uiteindelijk op een natuurlijke wijze wordt begraasd totdat de winter zich weer aandient.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.