Hippo’s kijken in Beverwaard

Hippos terug in de vijver Stormpolder
Hippos terug in de vijver Stormpolder

Gisteren was het dan zover! Na inspanning van een aantal mensen binnen de gemeente, waaronder de gebiedsmanager van IJsselmonde, doken de twaalf Hippo’s afgelopen vrijdag weer op in de vijver naast de speeltuin bij “de Stormpolder”.

Het kunstwerk, wat deel uitmaakt van de waterspeeltuin bij diezelfde speeltuin, werd in 2010 aangelegd en geopend. Een koddig gezicht was het toen der tijd om te zien hoe de Hippo’s steeds in een gevarieerd tijdsbestek verschillend van elkaar boven de waterlijn opdoken, en weer onderwater verdwenen. Overigens drijven deze op een vaste plaats in de vijver via een luchtvoorzieningssysteem.

Het luchtdruk systeem waarop de Hippo’s zijn aangesloten wordt centraal vanuit een ruimte bij de Stormpolder gestuurd. Met een computer zijn deze allemaal onafhankelijk van elkaar in te stellen. Deze zijn dan weer met een luchtpomp en meterslange slangen aan elkaar verbonden.

In de loop der tijd ging het kunstwerk defect waar in 2010 een behoorlijk bedrag voor was neergeteld, maar door een flinke inspanning door die zelfde gemeente de afgelopen weken werd het systeem dus gerepareerd. De bezoekers van speeltuin “de Stormpolder”, alsmede aan het park, kunnen dus weer uitkijken naar de Hippo’s in de vijver.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.