Het dak eraf aan de Rhijnauwensingel

Dak eraf aan de Rhijnauwensingel

Het dak eraf kan twee betekenissen hebben. Of je hebt een gezellige avond, of hij gaat er letterlijk af.

Dat laatste gebeurde tijdens de storm van donderdagochtend aan de Rhijnauwensingel. Van vier huizen werd de complete dakbedekking er in één tijd door een rukwind afgeblazen. Het gevaarte kwam terecht in de voortuinen en op het voetpad waar op dat moment gelukkig geen voorbijganger passeerde. De schade was groot, en de betreffende bewoners ontdaan.

Op de Benedenrijweg ging een conifeer om in een tuin, deze viel op een huis, de brandweer was al ter plaatse om de bewoner te helpen! Verder gingen er weer vele schuttingdelen in tuinen omver. Alles wat los stond werd meters verplaatst door de harde wind. Bewoners van de Beverwaard kunnen, als de storm geluwd is, hun kliko’s uit de singel gaan vissen. Talloze waren er ingewaaid!

Waaghals over het viaduct

Een enkele fietser waagde zich over het fietspad van de Groeninx van Zoelenlaan viaduct, en zonder enige moeite lukte dat ook. Inmiddels was de storm toen al iets gaan liggen.

Maar de mooiste beelden van het natuurgeweld waren te zien bij de Van Brienenoordbrug. Op het hoogtepunt van de storm werd daar het water opgetild en stoof metershoog de lucht in. Liters met water werden daar verplaats over de Maas!

Opstuivend water bij de Van Brienenoordbrug

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.