Meer bekend over herinrichting stationsplein Lombardijen

Afgelopen week berichtte de Beverwaardigheden omtrent de herinrichting van het stationsplein van NS station Lombardijen. Hieronder kunt u lezen welke werkzaamheden er gaan plaatsvinden, en wanneer!

Medio juli 2015 start de gemeente Rotterdam met de herinrichting van het stationsplein Lombardijen en het aanpassen van de rijstroken op de Spinozaweg tussen het Kreekhuizenplein en station Lombardijen. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind december 2015 afgerond.

Werkzaamheden
De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd.

Fase 1 tot en met 4 (Medio juli en 23 augustus 2015)
• Spinozaweg
Tussen medio juli en 23 augustus vinden de werkzaamheden plaats die hinder veroorzaken voor het verkeer.
Om de doorstroming te verbeteren wordt de Spinozaweg vanaf het Kreekhuizenplein verbreed naar twee rijstroken en voorzien van nieuw asfalt.
De busbaan en rechtsafstrook aan de zijde van de Zorgboulevard worden verwisseld.
De bushaltes op de Spinozaweg aan de zijde van het Maasstad ziekenhuis en het Stationsplein worden aangepast en geschikt gemaakt voor mindervaliden.
De fietspaden worden voorzien van nieuw asfalt.
• Kruispunt Smeetslandseweg
Om het kruispunt Smeetslandseweg veiliger te maken wordt deze opnieuw ingericht en de verkeerslichtinstallatie vervangen.

Fase 5 en 6 ( 23 augustus tot en met eind december 2015)
In deze periode wordt het stationsplein opnieuw ingericht en wordt het Aesopusviaduct aangepast.
• Herinrichting Stationsplein
Het stationsplein wordt opnieuw ingericht en groener. Er komen meer bushaltes en er wordt een K+R (Kiss+Ride) strook in de vorm van een lus gemaakt voor het afzetten van reizigers. Ook wordt het riool op het stationsplein omgelegd.
• Nieuwe fietsenstalling
Vanaf 1 september kan geen gebruik meer gemaakt worden van de huidige bewaakte fietsenstalling van de gemeente Rotterdam. Deze wordt gesloopt en daar komt een nieuwe (onbewaakte) fietsenstalling van Prorail voor terug. Tijdens de uitvoeringsperiode zal een tijdelijke fietsenstalling worden ingericht op het plein.
• Aanpassing Aesopusviaduct
De rijstroken aan de zijde van het plein en de parkeervakken worden aangepast.

Bereikbaarheid
Op de Spinozaweg is tussen 11 juli en 23 augustus 2015 één rijstrook per rijrichting beschikbaar.
Voor verkeersveiligheid is de Smeetlandseweg gedurende de hele periode van 11 juli tot en met eind december 2015 afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Sluiskreek en Grote Kreek.
Fietsverkeer wordt omgeleid, voetgangerverkeer blijft altijd mogelijk. Voor de bussen worden tijdelijke halteplaatsen aangelegd.

Medio augustus 2015 is een aantal nachtelijke afsluitingen nodig om de Spinozaweg opnieuw te asfalteren. Tussen 01.00 – 06.00 uur wordt het doorgaande verkeer op de Spinozaweg omgeleid via de IJsselmondse Randweg, Bergambachttunnel en Pascalweg naar de Spinozaweg. Volg de gele borden voor de omleiding.

Werktijden
De werktijden zijn maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur met een uitloop tot 22.00 uur. Incidenteel kan er ook in de weekenden en tijdens enkele nachten gewerkt worden. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de ochtend- en avondspits.

Overlast
Helaas is niet te voorkomen dat u overlast ondervindt van deze werkzaamheden. Wij doen er alles aan om de hinder tot een minimum te beperken. Weersinvloeden en andere onvoorziene omstandigheden kunnen het werk verstoren, wat kan leiden tot verschuivingen in de planning.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.