Gebiedscommissie IJsselmonde laat luchtmetingen extern uitvoeren

File Kreekhuizen
File Kreekhuizen

Hoe staat het met de luchtkwaliteit in IJsselmonde? Dat vroeg de voltallige gebiedscommissie van IJsselmonde zich ook af in de laatste vergadering voor het politieke zomerreces!

Hoeveel auto’s er dagelijks door IJsselmonde heen rijden weet men wel. Te denken aan de lange doorgaande wegen vanaf de Beverwaard, via Lombardijen tot aan de Slinge. Ter hoogte van het Kreekhuizenplein sluiten daar nog dagelijks tientallen auto’s bij aan in de rij. De Stadionweg is een in -en uitvalsweg in IJsselmonde, ook daar dagelijks veel verkeer met uitstoot. Of denk maar eens even aan Sportdorp, tijdens de wedstrijddagen van Feijenoord, dan krijgt men daar nog eens een extra lading over zich heen door auto’s die daar de Kuip bezoeken, en dat geldt ook voor Kreekhuizen tijdens de files als al die auto’s dat gebied verlaten!

Meten is weten, en zo had de voltallige gebiedscommissie in haar laatste vergadering besloten om een voorstel in te dienen richting de Gemeenteraad van Rotterdam. Zij de gebiedscommissie, wilde luchtmetingen uitvoeren in IJsselmonde. Gezien de maatregelen in het centrum van Rotterdam met allerlei milieuzones voor schonere lucht leek dit toch geen onlogische vraag?

Afgelopen week besliste juist de Gemeenteraad van Rotterdam dat die luchtmetingen er niet gaan komen hoewel zij wel verantwoordelijk zijn voor die taak.  Betekent dat dan, dat de gebiedscommissie van IJsselmonde niet gaat meten? Nee. Zij vinden luchtkwaliteit van levensbelang, en met ons vindt de hele gebiedscommissie dat. Dus gaat de gebiedscommissie een commercieel bureau inhuren dat die metingen voor ons gaat doen. Daarmee is de lucht in IJsselmonde nog niet direct schoner. Maar het is wel een eerste stap.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.