Hachelijk moment op de Oostdijk

Snelheidsmeter thv Waterside
Snelheidsmeter thv Waterside

Een motorrijder zorgde vandaag na het middag uur voor een hachelijk moment op de oversteekplaats aan de Oostdijk. Hoe lang dit nog goed gaat is nog maar de vraag?

Een aantal bestuurders vinden het noodzakelijk om de vluchtheuvel t.h.v. de wijk Waterside aan de linkerzijde te passeren, kennelijk hebben zij haast, en hebben ze geen zin om even te wachten? Ook dit keer liep het net goed af toen er kinderen overstaken richting de Bovenstraat

Op dat moment waren beide rijstroken even vrij daar er door werkzaamheden er al de hele ochtend één rijstrook was afgesloten. De motorrijder zag zijn kans schoon om op dat moment de wachtende rij auto’s te passeren, en nam zijn toevlucht om daarbij ook nu de vluchtheuvel links te nemen. Dit ging met een behoorlijke vaart.

Op dat moment stonden de kinderen dus te wachten om over te steken op de VOP. Het uitzicht werd belemmerd door een stadsbus die hen voorrang verleende, maar met de motor hadden zij nimmer rekening gehouden. Gelukkig liep het dit keer wéér goed af, maar de bestuurder van de motor nam het volle risico om ook nog een trekker met oplegger in te halen bij een onoverzichtelijke bocht naar links. Gestoord?

Er wordt gecontroleerd op deze situatie, maar kennelijk heeft dit tot nu toe tot weinig resultaat geleid, en zijn de bestuurders hardleers! Het te snel rijden op de Oostdijk is ook een grote ergernis bij de bewoners van de Waterside.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.