Hoe snel rijdt u op de Oostdijk?

Snelheidsmeter thv Waterside
Snelheidsmeter thv Waterside

De gemeente heeft sinds kort twee snelheidsmeters geplaatst aan de Oostdijk. Een daarvan hangt voor de oversteekplaats bij de woonwijk Waterside richting de van Brienenoordbrug. De tweede hangt bij de kruising Oostdijk met de Beverwaardseweg. De vraag is hebben deze apparaten nut?

Je ziet al na een kwartier observeren dat er drie categorieën zijn onder de automobilisten. Of weet men inmiddels dat de meter er hangt en rijdt men netjes de toegestane snelheid? Als dat zo is dan heeft de snelheidsmeter wel nut? Toch trekken 2/3 van de autobestuurders niets aan van de meter die een rood duimpje krijgen te zien omdat men te hard rijdt. De groene duim zijn dus voor de bestuurders die zich aan de snelheid houden.

De overschrijding vindt plaats t.h.v. de wijk Waterside. Gemiddeld ligt de snelheid ver over de 50 km per uur, zo rond de 55 km met enkele uitschieters boven de 60 km per uur. Een bewoner aan de Oostdijk weet te melden dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. In de avonduren gaat het vaak nog veel harder. Als dat zo is dan zal dat moeten blijken uit de gegevens die deze snelheidsmeters opslaan. Stadsbeheer van Rotterdam laat weten dat snelheid en tijdstip van de passage hierin worden opgeslagen. Dat geld ook voor het passeren van aantal voertuigen over een bepaalde periode. Uiteindelijk kan Stadsbeheer maatregelen nemen om de situatie veiliger te maken.

Snelheidsmeter thv Oostdijk/Beverwaardsedweg
Snelheidsmeter thv Oostdijk/Beverwaardsedweg

De meter die ter hoogte van de Beverwaardseweg is opgehangen laat een heel ander beeld zien. Tussen de 40 en 45 km zijn de snelheden waarmee men het kruispunt nadert. Ondanks dat de meeste auto’s daar rechtsaf de Beverwaard in draaien zie je dat daar hachelijke momenten ontstaan. Geheel over de linker rijbaan passeerde een automobilist zijn voorganger op de Oostdijk, en nam daardoor voorrang op de auto komend vanuit de Beverwaard, gelukkig zag deze het gevaar op tijd!

2 antwoorden op “Hoe snel rijdt u op de Oostdijk?”

  1. Er zouden eens camera’s in de Beverwaard moeten hangen, er is namelijk vrijwel niemand die zich aan de snelheid houdt. Ook niet aan andere regels trouwens, ik zag net weer een outo over de Oude Watering en vervolgens de Molecatensingel scheuren.

    1. Hier op de woonerf ook, twee drempels neergelegd, en dan rijden ze met een rotvaart langs de drempels, direct vlak langs de tuinpaadjes en moet je je vege lijf redden, ze hebben totaal niet het idee dat er ook kinderen wonen en spelen en als je er wat van zegt kan je in het minste geval een middelvinger krijgen. Ik vraag mezelf af waar de stadswachten zijn, die bij wijze van, kunnen optreden, maar ik zie ze nooit in de wijk. wel een kindje redden bij de remise in de buurt, wat goed was iig, maar verder in de wijk zijn ze de grote afwezigen.

Geef een reactie