Gsm-masten IJsselmonde

Gsm-mast zijde Beverwaard
Gsm-mast zijde Beverwaard
N.a.v. een artikel op deze website komt gemeente met aanvullende informatie over gsm-masten Akkeroord en Beverwaard. Eerder op deze website stond een artikel over de gsm-masten in IJsselmonde. De masten hadden een dubieuze status. Dit bleek uit diverse gegevens.

De tijdelijke geplaatste mast aan de Akkeroord heeft een verlopen vergunning, want deze liep af op 27 april van dit jaar. Fier staat deze nog overeind. De mast aan de Beverwaard zijde kampte met onduidelijkheid of de omgevingsvergunning wel was verleend. Nu blijkt dat op 12 juli vorig jaar deze verleend is aan de aanvrager.
 
Nu de omgevingsvergunning boven tafel is gekomen rijst nog steeds de vraag of de bewoners zijn ingelicht over de plaatsing van de gsm-mast. Uiteindelijk zijn zij ook belanghebbende zoals de vergunning aangeeft. Bij navraag aan de bewoners van de betreffende straat wist men niets van de komst ervan, maar niet iedereen leest de Havenloods. Ook is er geen enkele publicatie van te vinden op het internet of in een “huis aan huis krant”.
 
Het feit dat de gsm-mast aan de Akkeroord nog niet buitenwerking is ligt aan de nieuwe aan de zijde van de Beverwaard kant. Deze is pas 30 juni in werking gezet, en men heeft nog wat meer tijd nodig om te bezien of deze naar behoren werkt. Nood breekt dus wetten in deze, maar verwacht wordt dat de gsm-mast aan de Akkeroord er niet lang meer zal staan, zo liet de gemeente weten.