GroenLinks dient bezwaar in tegen evenementen Park de Twee Heuvels

Park de Twee Heuvels

Deze maand is de evenementen kalender van de gemeente Rotterdam gepubliceerd. Daar staat in dat in juli een groot gabberfeest in park Twee Heuvels gehouden zal worden op 18 juli in 2020. GroenLinks vindt dat dit niet kan!

In het park is kwetsbare natuur, die beschermd moet worden.
Aan de rand van het park staat een verzorgingshuis met verpleegunits
In de buurt is bijna geen parkeerplek, bewoners hebben nu al moeite met parkeren.

Verder is het mogelijk voor bewoners om via het facebook van GroenLinks IJsselmonde bezwaar aan te tekenen samen met de partij tegen de komst van het evenement. Op het facebook staan een aantal punten waarom zij bezwaar aantekenen, en eenvoorbeeld brief om bezwaar aan te tekenen.

‘Parkzicht Outdoor’, -de organisator van het evenement- voldoet niet aan de daarvoor geldende criteria te weten publieksbereik, aansluiting bij de stad, kwaliteit, deugdelijkheid van het plan /trackrecord van de organisator, locatieprofiel en praktische uitvoerbaarheid, aldus GroenLinks!

Men is ook bang dat de leefbaarheid negatief beïnvloedt zal worden voor de omgeving van het park! Je moet hier dan denken aan verkeer -en parkeer hinder, vervuiling van de omgeving. Verwacht wordt dat er 7.500 bezoekers op het evenement af zal komen. Het nabij gelegen verzorgings- en verpleeghuis Sonneburgh zal zeker geluidshinder ondervinden meent men waarvoor geluidshinder criteria zijn vastgesteld!

Ook de flora en fauna moet men in ogenschouw nemen, want die is in ruime mate aanwezig in dit park. Het is een kwetsbaar gebied. Teleurstelling is er ook op de besluitvorming om dit park aan te wijzen voor dit evenement. Kortom GroenLinks voert negen punten aan waarom dit evenement geen doorgang moet vinden in het Park de Twee Heuvels volgend jaar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: