Groene en veilige entree Beverwaard van de baan

Proefopstelling Cannenburchstraat
Proefopstelling Cannenburchstraat

Het plan om de entree van de Beverwaard aan de Cannenburchstraat met de Groeninx van Zoelenlaan aan te passen is van de baan!

Tot die conclusie is de gemeente gekomen na de proefopstelling die ongeveer een maand geduurd heeft op die locatie. Op zichzelf was het plan om de entree te vergroenen geen slecht plan. Nu bleek de daaraan gekoppelde verkeersmaatregelen voor problemen te gaan zorgen als de realisatie daarvan ging plaatsvinden. Deze waren al geuit tijdens de bijeenkomst in september door bewoners toen de gemeente de plannen bekend maakte voor vernieuwing van de entree.

Het verkeersexperiment heeft opgeleverd dat het versmallen van de rijbaan van twee naar één rijstrook de Beverwaard in problemen oplevert. Dit ligt in het feit als de tram de Canneburchstraat passeert dat dit op bepaalde tijdstippen voor een blokkade zorgt tot op het kruispunt aan de Groeninx van Zoelenlaan, en dat kan en mag de bedoeling nooit zijn uit oogpunt van veiligheid. Voor hulpinstanties de wijk in kan dit ook voor problemen zorgen om maar eens een punt van veiligheid aan te halen!

Nu blijkt volgens de gemeente dat de op die locatie zeer weinig ongevallen plaatsvinden en dat op dat punt het versmallen van de rijbaan niet zoveel nut heeft? Gaat er dan echt niets vernderen? Jazeker, de van de overgang van 50 km naar 30 km zone kan men benadrukken door middel van drempels of de overgang van asfalt naar een bestrating.

De gemeente kan in ieder geval terugkijken op de betrokkenheid van bewoners en hun respons in deze. Alhoewel dat laatste niet echt terug te vinden is in het bericht van de gemeente t.a.v. de herinrichting van de entree, want er zijn zeker goede suggesties gedaan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.