Glijbanen en wipkippen verdwijnen straks uit Rotterdams straatbeeld

Speelplaats park Schinnenbaan
Speelplaats park Schinnenbaan

De Beverwaard kent vele speelplekken in de wijk, en daar mag je best trots op zijn. Zoals hier in het park aan de Schinnenbaan. In het najaar van 2013 werd hier een fonkelnieuw toestel neergezet met glijbaan, schommels en klimrekken. Daar wordt op dit moment, maar bijna het hele jaar, goed gebruik van gemaakt. Het zou dus erg zonde zijn als deze in de toekomst door bezuinigingen moet gaan verdwijnen!

Rotterdammertjes moeten buiten kunnen spelen. Maar honderden glijbanen, schommels en wipkippen zullen jaarlijks uit de Rotterdamse speeltuinen verdwijnen, als de plannen onder deze huidige coalitie door gaat. Dit blijkt uit de nota Onderhoud Kapitaalgoederen Openbare Ruimte 2015 – 2018.

PvdA-raadslid Aruna Radjkoemar (Buitenruimte): “Ik vind het ongelooflijk dat deze coalitie ervoor kiest om hierop te bezuinigen. Men heeft de mond vol van bakfietswijken maar kennelijk vinden ze lekker buitenspelen niet voor ieder Rotterdammertje even belangrijk.

Op dit moment heeft Rotterdam 1271 speeltuinen waarin 6084 speeltoestellen staan, meldt het AD vandaag. Radjkumar: “De komende jaren worden er honderden glijbanen, schommels en wipkippen verwijderd uit deze speelplekken. Diep triest. Zeker aangezien dit stadsbestuur er wel voor kiest om te investeren in elitaire plannetjes als het CityLab010.”

De PvdA-fractie zal er bij de kaderbrief bij het stadsbestuur op aan dringen toch echt af te zien van deze barre bezuiniging. Het kan ook anders. Er zit nog altijd genoeg ruimte in de begroting om andere keuzes te maken.

De PvdA-fractie zet zich al jaren in voor speelplekken voor kinderen. Lees hier het artikel uit 2011 waarin toenmalig PvdA-raadslid Peter van Heemst zich sterk maakt kinderspeelplaatsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.