Gladheidbestrijding onder de maat in Beverwaard

Cannenburchstraat

De gladheidbestrijding na de sneeuwval van afgelopen weekend in de Beverwaard en daarbuiten is ver onder de maat te noemen! Eigenlijk in heel IJsselmonde. Die conclusie kunnen we trekken als we naar de omliggende gemeenten kijken waaronder Ridderkerk en Barendrecht.

In die twee gemeenten reden de strooi -en sneeuwschuivers af en aan tot in de late avonduren na de sneeuwperiode van zaterdag op zondag! De aanpak in deze twee gemeenten resulteerde in een zeer goede berijdbare wegen voor de fietsers en de auto’s in die gemeenten een dag daarna op de maandag.

Helaas is het tot nu toe glibberen en glijden voor die categorie weggebruikers in IJsselmonde, dus ook in Beverwaard! Alleen het fietspad op de geluidswal was zondagochtend na de sneeuwval goed te berijden, maar de bewoners zaten eerder op de slee dan op de fiets om van de sneeuw te genieten!

Bij het Maasstad ziekenhuis, op de rotonde van de Kreekhuizenlaan, was het ene grote ijsbaan, niet prettig voor de ambulancediensten, en dat gold ook voor de wegen rondom het OV knoppunt aan het Keizerswaard!

Straat in Ridderkerk

Maandagmiddag was de situatie in de wijk Beverwaard nog steeds niet verbeterd, er was daar wel een sneeuwschuiver te zien om de gladheid te bestrijden met een zoutrooier achter de wagen, maar dat bleek een druppel op een gloeiende plaat te zijn. Je kunt je afvragen of de inzet van materieel in Rotterdam voldoende was een paar uur nadat de sneeuwal was gestopt?

De wegen die volgens het strooiplan staan aangemerkt liggen er nog steeds belabberd bij. De Cannenburchstraat en de Beverwaardseweg, om deze maar eens te noemen, maken daar een onderdeel van uit van dit strooiplan, maar het blijft daar glibberen en glijden, nu en de komende tijd. De situatie kan daar alleen nog maar vergeren als de vorst daadwerkelijk streng wordt. De sneeuw zal zich dan omvormen tot ijsbrokken waar geen strooizout meer tegen opgewassen is!

Strooiplan voor Beverwaard

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.