Gezellige jaarwisseling maar met schade aan tramhalte

Vuurwerk vanaf de Oostdijk boven de Beverwaard

Nadat de champagne ontkurkt was en de vuurpijlen de lucht in vlogen was was er een prachtig schouwspel te zien vanaf de Oostdijk boven de Beverwaard met vuurwerk (zie foto). De ene vuurpijl was nog mooier dan de andere die met sissende kracht het luchtruim werd ingeschoten vanaf de grond! De sfeer in de wijk was over het algemeen goed te noemen.

Toch heeft de tramhalte aan de Croystraat het moeten ontgelden deze jaarwisseling. Vandalen hebben daar even flink huis gehouden! Vanochtend vroeg was de schade zichtbaar aan de tramhalte. Aan de ene zijde was er geen ruit meer heel, en aan de andere zijde waren er twee ruiten gesneuveld. Een prullenbak lag ook totaal aan diggelen door een stuk vuurwerk. Blijkbaar waren toch niet alle prullenbakken in de wijk afgesloten naar het bleek? Ook de tramhalte aan de Schinnebaan verloor twee ruiten! De schade aan de tramhalte zal zeker een paar duizend euro zijn om dit weer te herstellen.

Schade aan tramhalte Croystraat

De brandweer moest wel een paar keer in actie te komen in de wijk, ondanks de vele kleine vreugdevuur brandjes die waren aangestoken! Twee grotere werden geblust aan het Dijkmeesterpad en de Wickenburgstraat. Kort na middernacht was er een melding van een autobrand aan de Beverwaardseweg, later op aan de Hillenraadstraat rond kwart voor vier!

Het viel ook op dat het skatepark vol met vuurwerk resten lag en verbrand hout vanochtend vroeg! Een bewoner aan de Rhijnauwensingel had net zoals vorig jaar de bezem ter hand genomen om de ergste vuurwerkresten op te ruimen. De man geeft zelf geen cent aan vuurwerk uit, maar hekelt dat mensen de vuurwerkrestanten zelf niet even opruimen. Kleine moeite?!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: