Geschiedenis eiland IJsselmonde bewaard in Streekarchief

Stichting Streekarchief Eiland van IJsselmonde

Sinds 1983 vormt de Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde, in IJsselmonde kortweg Streekarchief genoemd en door haar vrijwilligers bijna liefkozend Streek, het kloppend historisch hart van het gebied IJsselmonde.

Na gevestigd te zijn geweest in de Klimmende Bever, aan de Hollandsche Tuin en de Socratesstraat, is het Streekarchief nu al weer enige tijd neergestreken in het gemeentegebouw aan de Herenwaard nabij winkelcentrum Keizerswaard.

Een van de belangrijke doelstellingen van het Streekarchief is altijd geweest om haar verzamelde gegevens en collecties zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen van het publiek, om zo bewoners van IJsselmonde en andere belangstellenden kennis te laten maken met de kleurrijke en zeer oude geschiedenis van (het eiland) IJsselmonde. Ook als u bent geïnteresseerd in het onderzoeken van uw stamboom en familiegeschiedenis dan mag een keertje neuzen in de omvangrijke collectie genealogische werken en gegevens van het Streekarchief niet op uw lijstje ontbreken.

Toegang tot het Streekarchief was voor donateurs al gratis. Het bestuur heeft in haar laatste vergadering van februari unaniem besloten om m.i.v. 1 maart jongstleden het entreegeld ad. € 2,00 per bezoek voor niet-donateurs, af te schaffen. Op deze manier hoopt het Streekarchief een mogelijk laatste drempel om haar te bezoeken, weg te nemen.

Kom langs, loop eens binnen en kijk of er wat van uw gading is!

Zie ook www.streekarchiefijsselmonde.nl voor o.a. donaties, vrijwilligers worden, contactinformatie en openingstijden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.