Gemeente tikt FNV op de vingers

Ik ben wakker demonstratie jl. 1 december

Op zaterdagochtend 1 december jl. gaf vakbond het FNV het startsein voor een demonstratie optocht door de wijk Beverwaard. Inzet was om samen met de bewoners van deze wijk aandacht te vragen, voor een hoger minimumloon!

Op die betreffende zaterdag werden bewoners om acht uur in de ochtend  door de actie van deze vakbond letterlijk via een brassband uit hun bed getrommeld. Veel opmerkingen kwamen binnen op het facebook van de Beverwaardigheden toen deze een filmpje van de voorbij trekkende optocht plaatste! Een enkeling kon de actie wel begrijpen, maar de meeste waren toch niet gecharmeerd van het tijdstip waarop de actie werd gestart!

Een van de organisatoren liet weten de demonstratie te hebben aangemeld bij de gemeente van Rotterdam! Bij navraag bij de gemeente klopte dat ook, en de inhoud van de demonstratie was bekend. Overigens verlopen deze aanvragen via de burgemeester van Rotterdam!

De gemeente betreurt achteraf nu de gang van zaken die zaterdagochtend in de Beverwaard plaatsvonden t.a.v. de luidde optocht door de wijk! Zij laat weten dat “Muziek en ander geluid, al dan niet mechanisch/elektronisch versterkt, mogen geen ernstige geluidsoverlast voor de omgeving veroorzaken”. Dit staat aangegeven in de toestemming die de gemeente dan afgeeft aan de betreffende organisatie!

De gemeente Rotterdam was van de luidde actie ook niet op de hoogte gesteld via de aanvraag door de vakbond, en heeft deze hierop aangesproken! Volgens de gemeente Rotterdam zijn hiermee de voorschriften overtreden t.a.v. het geluid tijdens een demonstratie en het niet melden hiervan!

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.