Gemeente stelt inhaalverbod in op de Oostdijk

Oostdijk

De gemeente Rotterdam heeft besloten om op de Oostdijk een inhaalverbod in te stellen. Wanneer deze wordt ingesteld is niet bekend, maar het inhaalverbod wordt door middel van het aanbrengen van een doorgetrokken asmarkering aangegeven, ook wel een ononderbroken middenstreep!

Het inhaalverbod gaat gelden vanaf de kruising Bovenstraat/Oostdijk tot de Ringdijk. Dat laatste is overigens nog niet geheel duidelijk volgens het besluit dat onlangs werd gepubliceerd! Er stond namelijk een verkeerde straatnaam vermeld!

Aanleiding is de hoge snelheden op de Oostdijk die een gevaar vormt voor het verkeer, maar met name de oversteek bij de bushalte ‘IJsselmondsehoofd’. Daar wordt in de ochtendspits met regelmaat door bestuurders van voertuigen de vluchtheuvel voor voetgangers aan de linkerzijde gepasseerd!

Door de hoge snelheden hebben er in het verleden meerdere ongevallen plaatsgevonden op dat gedeelte van de Oostdijk. Zo werd daar de afrastering er meerdere malen eruit gereden of straatmeubilair. De gemeente ging al eerder over op verzoek om de voorrangssituatie aan Oostdijk met de Beverwaardseweg aan te passen! Of het inhaalverbod dit jaar nog wordt ingevoerd is nog niet bekend! Gebruikers van deze weg kunnen nog reageren op de plannen.

Bron: Gemeente Rotterdam foto: Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.