Geen vergunning voor horecaplein in 2020 tijdens Paardenmarkt

Op 14 augustus vond de evaluatievergadering plaats van het bestuur en medewerkers van de paardenmarkt Oud-IJsselmonde.

Voornaamste onderwerp was het gesprek dat we als bestuur hebben gehad op 29 juli bij de directie Veilig en Politie van de gemeente Rotterdam.

Daar is ons te horen gekregen dat naar aanleiding van de gebeurtenissen van woensdag 26 juni waarbij er rond 19.00 uur op het plein van de Gouden Leeuw een vechtpartij ontstond waarbij 2 politieagenten gewond raakten en het evenement net voor de vastgesteld sluitingstijd van 19.30 uur op last van de Politie werd beëindigd. Mede door de grimmige situatie werd het pas na 20.00 uur rustig op en rond het plein.

Als organisatie (16 vrijwilligers in totaal) wisten wij eigenlijk al wat ons te wachten stond.

De politie gaf onder meer aan dat in de laatste 3 jaar de edities 2017 en 2019 er 2 grote incidenten plaatsvonden waarbij er vechtpartijen en ongeregeldheden plaatsvonden, en dat hierdoor de editie 2020 geheel anders dient te worden ingevuld. Er zal dan ook geen vergunning worden afgegeven, géén horecaplein op de parkeerplaats, géén podium met live artiesten, géén bierwagen etc.

Voor het horecaplein zal het bestuur zich komende tijd gaan beraden op welke wijze zij nog wel invulling kunnen geven aan deze mooi traditionele laatste woensdag in juni. Voor wat betreft het houden van de zogenaamde slotavond is op dit moment nog geen inzicht of dit nog wel weer zou kunnen plaatsvinden. Ook hiervoor zullen zeer zeker strenge veiligheidsmaatregelen dienen te worden genomen en het is de vraag of wij dit als organisatie wel kunnen en vooral willen !

Bron; Persbericht stichting Paardenmarkt, Oud IJsselmonde. Foto; Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.