Geen geld voor bestrijding Bereklauw?

Bereklauw
Bereklauw

Een bewoonster uit Beverwaard hekelt de manier waarop de gemeente sinds 2013 de Bereklauw bestrijdt in het park langs de A16. Deze grote plant ziet er prachtig uit als deze in bloei staat met een lengte die ver boven de 2 meter uit kan groeien. Probleem is als je als mens of dier in aanraking komt dat je brandwonden oploopt die niet te vergelijken zijn met die van een brandnetelplant.

Normaal zouden de schapen, die grazen in dat park, ervoor kunnen zorgen dat de Bereklauw zich niet uitbreidt. Toch blijkt het dus dat altijd wel ergens de plant de kop op steekt! Deze schapen lusten heel graag de zaden van de plant, maar door de nieuwe vele aanplant in het voorjaar wordt er dit jaar geen gebruikt gemaakt van deze grazers. Delen van het gras wordt nu machinaal gemaaid.

Ook dit jaar trok de bewoonster weer aan de bel bij de gemeente omtrent de Bereklauw groei, maar kreeg te horen dat er geen geld was voor bestrijding. Mens en dier moet de Bereklauw maar mijden in het park, was het antwoordt! Makkelijker gezegd dan gedaan met spelende kinderen en loslopende honden, en waar het juist een losloop gebied is voor honden. Het gras staat op dit moment vrij hoog, en zoals de gemeente aangaf is dit gemaaid op circa ander halve meter vanuit de wegverharding.

De bewoonster geeft duidelijk aan dat de Bereklauw op een adequate manier bestreden moet worden. Als het bloemzaad zich eenmaal gaat verspreiden dan bevordert dit alleen maar de groei in het jaar daarop.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.