Geen editie van IJsselmondse avondvierdaagse 2015

Er komt definitief geen editie van de Avondvierdaagse dit jaar in IJsselmonde. De organisatie liet al eerder weten een tekort aan vrijwilligers te hebben in de buitendienst, en die zijn belangrijk om de vierdaagse in goede banen te leiden op straat tijdens deze loop!

Door het afblazen van deze editie van de Avondvierdaagse moet de organisatie 14 scholen teleurstellen. De aanwas van nieuwe vrijwilligers stokt de laatste jaren, maar deze zijn juist belangrijk. Uiteindelijk kregen ze wel twee aanmeldingen na een oproep in diverse media waaronder de Beverwaardigheden. Deze waren te weinig om de vierdaagse door te laten gaan.

Er is bemiddeld door de Gebiedscommissie voorzitter van IJsselmonde om tot een oplossing te komen voor dit probleem. Niet alleen de vrijwilligers was een probleem, maar ook de startlocatie die te duur was geworden. Het nieuwe vertrekpunt, en vrijwilligers werden door Speeltuin Varkenoord aangeboden met vrijwilligers, maar is om één of andere reden geen gebruik van gemaakt.

De organisatie van de Avondvierdaagse wil volgend jaar zijn vrijwilligers uit de poule van Vrijwilligerswerk Rotterdam halen. Verder hoopt men ook dat er mensen meekijken om in de toekomst het evenement mee te organiseren!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.