Omleiding duidelijk, maar tóch door Beverwaard heen

Kruispunt Groeninx v Zoelenlaan/Cannenburchstraat
Kruispunt Groeninx v Zoelenlaan/Cannenburchstraat

De verkeersdrukte in de wijk Beverwaard is sinds gisteravond toegenomen. Al enige tijd wordt er gewerkt aan het kruispunt Rijnsingel-Rotterdamseweg- en toerit A38. Het kruispunt ligt daar volledige op de schop met diverse afsluitingen, en omleidingen ter plaatse.

Volgens de communicatie van de gemeente Rotterdam, via hun website, zijn er ook avond en nacht afsluitingen voor het verkeer. Het betreffende kruispunt wordt dan tussen 21:00 en 5:00 uur in zijn geheel afgesloten. Nu blijkt dat ook het kruispunt op de Groeninx van Zoelenlaan-Cannenburchstraat wordt afgesloten, en dat lijkt een logische verkeersmaatregel. Om deze afsluiting vroegtijdig kenbaar te maken zijn er omleidingsborden geplaatst tussen station Lombardijen, en de rotonde aan de Groene Tuin.

Helaas zien de bestuurders deze omleiding over het hoofd of negeren deze. Over het viaduct van de A16 komt men voor een voldongen feit te staan dat men als doorgaand verkeer gebruik moet maken van de wijk Beverwaard. Daarom is het nu drukker dan normaal met autoverkeer. De werkzaamheden aan het kruispunt bij Bolnes alsmede de nachtelijke afsluiting duurt nog tot 22 augustus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.