Fusieclub FC IJsselmonde start eindelijk vanuit nieuw clubgebouw

“Na jarenlange gesprekken en onderhandelingen kunnen we eindelijk onze intrek nemen in onze nieuwe accommodatie”, aldus de voorzitter van FC IJsselmonde.

Eindelijk is het dan zover! De voetbalfusieclub FC IJsselmonde gaat op 25 november starten vanuit hun fonkelnieuwe locatie op sportcomplex Varkenoord. Een dag daarvoor op 24  november is de officiële opening.

Het complex onderging een grote transformatie die nog niet geheel klaar is met als blikvanger de nieuwe accommodatie voor de voetbalverenigingen en hockeyclub Feijenoord gesitueerd aan de Stadionlaan met de Buitendijk. Daar herrees de laatste maanden en multifunctioneel pand waar meerdere verenigingen hun onderkomen gaan betrekken.

Gaandeweg het bouwproces in het voorjaar van 2017 werd al snel duidelijk dat de verenigingen hun competitiestart tot na de zomer moesten uitstellen vanwege de oplevering van het pand. In het laatste bericht van FC IJsselmonde, circa twee weken geleden, meldde zij dat men voorlopig nog tot januari op de oude accommodatie was aangewezen!

Gisteren meldde FC IJsselmonde dat er dan eindelijk groen licht gegeven was door de gemeente Rotterdam om hun nieuwe onderkomen te betrekken. Deze bestaat uit drie kantine gedeelte, voor FC IJsselmonde, Hockeyclub Feijenoord en de voetbalclub Overmaas elk een deel. Onder de kantine’s zijn de kleedlokalen gelegen die door al die verenigingen gezamenlijk gebruikt zullen gaan worden.  Bovenop deze kantine’s zijn tribunes gebouwd.

Bouw clubverzamelgebouw Varkenoord

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.