Beverwaards mentaliteit Café “Doet effe Mee” officieel geopend

Onthulling bord met gedicht door wethouder Struivenberg

Met het onthullen van een deel van een gedicht, door de Rotterdamse wethouder Struivenberg, aan de muur in het Café Doet effe Mee, is vrijdagavond het pand aan de Oude Watering officieel geopend verklaard. Er was grote belangstelling van deze opening van dit nieuwe initiatief in de Beverwaard.

Even daarvoor werd onder grote belangstelling het gedicht in zijn geheel voorgedragen door de gebiedsvoorzitter van IJsselmonde. Het gedicht werd geschreven door “De Dichter van Zuid”. Wie deze wil lezen kan misschien nog wel een exemplaar bemachtigen in het café! Een echte aanrader!

Doet Effe Mee is een idee van Projectgroep NLMP (Niet Lullen Maar Poetsen) en in samenwerking met de winkeliers, gemeente Rotterdam, Like je Wijk en Beverwaarders. Vanaf volgende week gaat het café dan op een aantal dagen open voor de Beverwaarders in het winkelcentrum van de wijk. Daar zullen dan gastvrouwen aanwezig zijn die voor een kopje koffie zorgen. Deze kregen tijdens deze officiële opening elk een sleutel overhandigd!

Het café moet dienen als ontmoetingspunt voor de bewoners. Een klein vergadering of gewoon kletsen onder genot van een kopje koffie! Boek lezen of lenen behoort tot de mogelijkheden daar er een samenwerking is met de Rotterdamse bibliotheek. Heeft u nog boeken het café kan deze gebruiken! Naast de boeken regelt de Bibliotheek iedere maand voor een gevarieerde leestafel met allerlei tijdschriften.

Initiatiefnemers en de drie gastvrouwen

Ook is er gratis wifi internet aanwezig, maar daarnaast dient het ook voor het ophalen en delen van wijkactiviteiten, en het doet dienst als wijk informatiepunt. Daarnaast hebben verschillende wijkwerkers spreekuur!

Met de opening van het Café Doet effe Mee is het winkelcentrum weer een stukje verbeterd. Toch blijft het daar niet bij, de projectgroep NLMP is ook bezig met een speelplaats in het winkelcentrum, boombankjes, standplaats en hulp aan nieuwe ondernemers en organisatie van bewonersinitiatieven en events!

Sleutel in ontvangst voor Café Doe effe Mee

Wie wil weten wanneer en op welk tijdstip het café volgende week zijn deuren opent moet maar kijken op het Facebook Beverwaard Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.