Fototentoonstelling 100 jaar Oud-IJsselmonde

Fototentoonstelling in de bieb bij Keizerswaard

Hoe zag Oud IJsselmonde er vroeger uit? Die vraag wordt beantwoordt met een fototentoonstelling in de bibliotheek bij Keizerswaard vanaf nu t/m 12 oktober.

Op 24 panelen met ver over de 100 foto’s is te zien hoe we ons (jong en oud) vroeger verplaatsten en hoe de omgeving -ook op het water- er uit zag.
Een greep uit de onderwerpen: straatbeeld, leveranciers aan de deur, winkels, garages, wijze van vervoer van jong tot oud en waarmee (van hondenkar t/m Bugatti, Bentley), de Maas met Brienenoordeiland, verkeersafwikkeling door IJsselmonde van/naar Rotterdam, De Wijkbus, West IJsselmonde (vlas, schaatsen Thialf) en verenigingen die op stap of op reis gaan.

Daarbij: op 3 middagen – 8, 22 september en 6 oktober van 13:30u tot 15:00u –  zijn wij zelf, de medewerkers van Insula Mundi aanwezig in de bibliotheek, en is er de mogelijkheid elkaar onder het genot van oude foto’s en films te zien! Ook kijken we terug naar de oude sfeer tijdens de Paardenmarkt foto-exposities die toen jaarlijks werden gehouden.

Stap in de tijdmachine van Insula Mundi en bezoek de foto-expositie 100 jaar IJsselmonde.

Vind je het leuk om gezamenlijk herinneringen op te halen en kun je geen genoeg krijgen van de beelden van de expositie? Op drie middagen zijn de medewerkers van Insula Mundi aanwezig met beeld- en geluidsapparatuur; u kunt dan volop foto’s en films bekijken. Met elkaar kunnen we dan weer iets proeven van de oude sfeer tijdens de druk bezochte Paardenmarktexposities. We hopen gezellig te kunnen bijpraten en van elkaar te leren over de geschiedenis van IJsselmonde.

  • Data en tijd: 1 september t/m 12 oktober tijdens openingstijden bibliotheek
  • Locatie: Bibliotheek IJsselmonde/Podium Islemunda
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: vrije inloop

Bron: Insula Mundi en Biobliotheek aan de Herenwaard