Films kijken en knutselen in Islemunda op 5 november

In het podium van IJsselmonde, kunt u op 5 november twee films gaan kijken. Voor de kinderen draait in de middag ‘Gruffalo’ en in de avond ‘Deux Jours, Une Nuit’

De Gruffalo op bezoek in IJsselmonde! De Gruffalo? Die ken ik niet. Nou… wacht maar tot je ‘m ziet!
Samen met Kinderboerderij De Kooi en Cinema Islemunda organiseert Bibliotheek Rotterdam een gevarieerde middag met film, informatie, voorlezen en knutselen rondom het boek De Gruffalo. Na het kijken naar de film wordt er in de activiteitenruimte van de bibliotheek voorgelezen, geknutseld en komt iemand van Kinderboerderij De Kooi alles vertellen over de hoofdpersoon van het boek, namelijk… de muis! Natuurlijk kun je ook een echte muis van dichtbij bekijken. Durf jij het aan?

Animatiefilm De Gruffalo!

Muis loopt door het bos. De vos, uil en slang zien wel een lekker hapje in hem. Maar slimme muis misleidt de dieren door hen bang te maken voor de Gruffalo: een beest met knarsende tanden, eeltige knieën, oranje ogen, paarse stekels en een gifgroenewrat. Gelukkig weet muis dat de door hem verzonnen Gruffalo niet echt bestaat. Of toch wel?

‘Deux Jours, Une Nuit’
De Belgische Dardenne-broers staan bekend om hun indrukwekkende, realistische drama’s. In Cannes zijn zij niet alleen vaste gasten, maar ook veelvuldig bekroond: Rosetta (1999) en L’Enfant (2005) wonnen de Gouden Palm, Le silence de Lorna (2008) de prijs voor het beste scenario en Le gamin au vélo (2011) de Grote Juryprijs.
In dit sociale drama van de onvolprezen regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne volgen we een wanhopige vrouw, Sandra.

Met hun nieuwste film zoomen de veelbekroonde broers Jean-Pierre & Luc Dardenne in op de gevolgen van de economische crisis van de laatste jaren. Sandra (Marion Cotillard) heeft een weekend de tijd om haar collega’s te overtuigen hun bonus in te leveren. Dit is de enige manier waarop zij zelf haar baan kan behouden.

5 STERREN!
NRC Next: “Geweldig! Een vlijmscherpe blik op het kapitalisme en nooit saai.”

Vertoningsadres:
Cinema Islemunda
Herenwaard 17
3078 AK Rotterdam
http://www.islemunda.nl/home/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.