Feyenoord Soccer School een succes

Mike Obiku
Mike Obiku

Vandaag was er een Feyenoord Soccer School in de Beverwaard. De plaats van handeling was de Houdringeweg.

Feyenoord Soccer School is een initiatief van de club van Zuid, volgens een medewerker zijn er al in meerdere deelgemeente deze dagen georganiseerd, waaronder Charlois, Feijenoord, Overschie, en nu dus ook in IJsselmonde. Die samenwerking tussen Feyenoord en IJsselmonde werd vandaag bekrachtigd met een ondertekening. Vandaag dus aanwezig in de Beverwaard! Kinderen van de scholen konden hier hun voetbaltalenten laten zien. Op het kunstgrasveld gebeurde dit onder leiding van ex-profvoetballer Ben Wijnstekers, en in de panna-kooi stond Mike Obiku.

Die laatste maakte ooit nog furore in de bekerwedstrijd Ajax-Feyenoord in 1995 die gewonnen werd met 1-2 door de club van Zuid. Special tintje aan die wedstrijd was dat Mike Obiku in de verlenging het eerste ‘sudden death’ doelpunt maakte na invoering van deze voetbalregel door de KNVB. Vaak moest hij wel het doelpunt bekopen met een gele kaart, omdat hij altijd daarna zijn shirt uit trok om het te vieren.

Na afloop van de partijtjes voetbal aan de Houdringeweg, kregen de talenten een mooie bidon met het logo van Feyenoord erop, daarna was het tijd om op jacht te gaan naar handtekeningen bij de twee oud profvoetballers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.